MUMBAI & KERALA • INDIA

11 dagen

ART IS IN THE AIR


Wanneer

  • van 5 tot 15 januari 2025Prijs

  • € 2690 excl.vluchten

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


We ontdekken het centrum van hedendaagse kunst in India.


We starten deze bijzondere editie in Mumbai ‘de droomstad’ – schitterend, kleurrijk, verrassend, onverwacht hedendaags naast diep gewortelde tradities, Bollywood, Victoriaans, artistiek, contrasten.  

Deze rijkste stad van India, gelegen aan de Arabische zee, is een niet te vatten fascinerende, op en top Indische stad! Een trip naar Mumbai laat je echt niet koud!  We bezoeken er zeer gerenommeerde galerijen en gaan gesprekken aan met prominente figuren uit de Indische kunstwereld. 
Mumbai is een perfecte aanloop voor inzicht in de hedendaagse kunststroom in India. ‘the place to be’!


Kerala ligt te cocoonen, goed geïsoleerd tussen de Gat-bergen in het oosten en de azuurblauwe Arabische Zee in het westen. De tropische kust van Kerala is hét droomland van Zuid-India. De cultuur van Kerala getuigt van traditie, vriendschap en interculturele verdraagzaamheid.

In Cochin ontdekken we de koloniale Portugese invloeden die er een prachtige architectuur hebben nagelaten. 

Tijdens ons bezoek in Cochin bezoeken de hotspots van deze kosmopolitische plek. We ontdekken bijzondere galeries en monumentale werken op verrassende locaties, mooi geïntegreerd in de sfeer van deze bijzondere stad overgoten met een overheerlijke geur van kruidige specerijen en van de zeer gemoedelijke Zuid-Indische bevolking.  Kerala ligt te cocoonen, goed geïsoleerd tussen de Gat-bergen in het oosten en de azuurblauwe Arabische Zee in het westen. De tropische kust van Kerala is hét droomland van Zuid-India. De cultuur van Kerala getuigt van traditie, vriendschap en interculturele verdraagzaamheid: prachtige dans, Ayurveda, theeplantages, ...  Alle ingrediënten uit het lokale leven die deze streek van India zo fascinerend maken, zijn verweven in deze reis.DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1: Internationale vlucht naar Mumbai


Dag 2: De contrasten van een Indische stad

Hartelijke verwelkoming in de luchthaven van Mumbai door Helga. Na een heerlijk ontbijt dompelt ze ons vanaf het eerste moment volledig onder  in deze kosmopolitische stad. We strekken onze benen met een wandeling op het strand. en ontdekken het leven van de legendarische wasplaats Dhobi Ghat. Ook 

de slums van de film Slumdog miljonair passeren aan onze ogen.  We stappen in de voetsporen van Mahatma Ghandi.

We logeren in het legendarische Taj Mahal hotel. Dit hotel ligt in het historische hart van Bombay. Een ideale uitvalsbasis voor ontdekking van deze glorieuze stad.


Dag 3: Hedendaags versus Victoriaans

De Engelsen hebben een enorme voetafdruk nagelaten in het straatbeeld van Bombay, maar ook in de dagdagelijkse activiteit van elke Indiër. 

De prachtige grasvelden, grote weidse cricket-speelgronden middenin het meest historische gedeelte van de stad leiden ons langs de impressionante Victoriaanse architectuur. We ontdekken de hippe buurt van Khala Ghoda met zijn galeries en hippe winkeltjes. 


Dag 4: Vanop de fiets zien we Mumbai ontwaken

Het is heerlijk om deze Kosmopolitische stad te zien ontwaken.

We ontdekken de stad in de zeer vroege uurtjes met de fiets.

Na een heerlijke brunch nemen we de trein vanuit het fascinerende Victoria Railwaystation vandaag Chhatrapati Shivaji Terminus genaamd. Een beleving! In de late namiddag nemen we een binnenlandse vlucht naar Kerala – ‘Gods own country’. Waar we ’s avonds toekomen. 


Dag 5: Op ontdekking in Cochin 

Cochin, ook Kochi genoemd, is een mooie site gegroeid rond een historische haven en een cluster van eilandjes. In Cochin kan je de oudste kerken van India zien, kleine, gezellige straatjes met meer dan 500-jaar oude Portugese huisjes, indrukwekkende Chinese visnetten. Het koloniaal verleden met restanten van de Oost Indische compagnie is hier nog heel voelbaar. Cochin heeft een kosmopolitische geschiedenis. Zeer inspirerend om, met kunst als rode draad, ons in deze fascinerende site te verdiepen.

’s Avonds genieten we van een traditionele dansvoorstelling. We komen helemaal in de sfeer van Kerala!


Dag 6: Genieten op een romantische boot

Vroeg uit de veren zien we de vissers toekomen na een lange nacht op zee. 

Na het ontbijt zetten we onze reis verder met een privé-boottocht op de backwaters. Vlak achter de kust liggen de backwaters, een uitgebreid systeem van lagunes en waterwegen die dorpen en steden met elkaar verbinden.  De Kettuvallan waarmee we varen brengt ons langs het leven in de dorpjes terwijl onze kok aan boord de heerlijkste maaltijden serveert. We overnachten op deze exclusieve boot.


Dag 7, 8 & 9: Kerala verrast ons elke dag opnieuw

We zien de zon opkomen op het water, genieten van een heerlijk ontbijt terwijl we onze boottocht verder zetten. Na het ontbijt meren we aan in Coconut Lagoon. De  komende 2 dagen worden we ondergedompeld in de wereld van Ayurveda. Ayur-leven en Veda-wijsheid.  Ayurveda is een prachtig holistisch gezondheidsmodel.  In dit paradijselijk oord dat we uitkozen is het puur verwennerij. Het is mooi gelegen aan een waterlagune omringd door waterkanaaltjes met een betoverend uitzicht op de 1001 waterbloemen. 

We logeren in een bungalow en genieten van de keuken van Kerala, ayurveda, massage, yoga, een heerlijke plons in het zwembad en roeren mee in de kookpotten van de chef

We voorzien ook een consultatie bij een ayurvedische arts en één ayurvedische massage daar het hier ‘the place to be’ is voor een heerlijke ayurvedische massage. Wat een paradijselijk verblijf! Het is hier puur genieten. 


Dag 10: ‘Gods own country’

 We beginnen de dag met yoga en maken een wandeling naar het nabijgelegen dorp ter afronding van ons paradijselijk verblijf in ‘Gods own country’.  

Klaar voor vertrek rijden we naar Cochin om wat laatste inkopen te doen en deze inspirerende reis af te ronden met een afscheidsdiner op een verrassende plaats.

‘s Avonds vertrekken we naar de luchthaven van Kochi waar we onze internationale verbinding naar Brussel nemen. 


Dag 11: Home sweet home

Thuiskomst na een onvergetelijke reis in ‘Gods own country’.

LOGIES


Bij aankomst in Mumbai overnachten we in een hotel gelegen aan het strand.  De volgende 2 nachten verblijven we in grandeur op het uiterste landpunt, in het niet te missen Taj Mahal hotel, hét visitekaartje van de stad en de trots van het land.  Deze plaats is ideaal gelegen, om al wandelend de stad te ontdekken.

In Kerala verblijven we in Cochin 2 nachten in het hartje van Fort Cochin, 1 nacht op een luxueuze houseboat en 2  nachten in een comfortabel en charmant ayurvedisch oord. Alle logies passen bij de sfeer van deze reis.STORYTELLING


Deze reis wordt begeleid door Helga Peeters,

gepassioneerd India liefhebster die meer dan de helft van het jaar in India verblijft en er ook 3 jaar heeft gewoond.  Haar kennis en contacten ter plaatse zorgen ervoor dat ze van elke reis een ware belevenis kan maken. Ze reist met jullie mee op deze reis.