BHUTAN

10 dagen

IN HET HART

VAN SHANGRI-LA


Wanneer

  • van 6 tot 15 april 2023 (paasvakantie)

  • van 20 tot 29 oktober 2023Prijs

  • € 2820 excl.vluchten

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


We ontdekken Nepal en Bhutan in hun pure vorm op een comfortabele manier. De Kathmandu-vallei is een streek in Nepal rond de hoofdstad Kathmandu. Andere Koninklijke steden in de vallei zijn Patan en Bhaktapur. De vallei herbergt minstens 130 monumenten, inclusief hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsplaatsen en is Werelderfgoed sinds 1979. Deze reis biedt u een zo authentiek mogelijke beleving van de cultuur in Nepal. We zijn te gast in de Koningssteden Patan en Bhaktapur.


Er zijn maar weinig zo spirituele plaatsen als de Himalaya, en er zijn niet veel koninkrijken zo mysterieus als Bhutan, het land van de brullende draak , waar geluk voorop staat. Zijn unieke cultuur is verweven met de oude Boeddhistische kloosters. Zijn natuur bestaat uit de met pijnboom begroeide valleien en zijn besneeuwde bergtoppen die schitteren tegen een kristalheldere lucht. Zijn energieke en charmante bevolking maakt dat we er ons volledig thuis voelen.


Deze reis neemt ons mee naar prachtige plaatsen zoals het Tijgernest van waaruit het Tibetaans Boeddhisme over de regio verspreid werd. De kloosters dompelen je helemaal onder in de lokale cultuur maar evengoed brengen we een bezoek aan hedendaags kunstenaars. Het ware Bhutan herken je het meest in de glimlach van de bevolking. Het is een koninkrijk waar de Koning geluk als de meest waardevolle doelstelling voorop plaatst. Een reis naar Bhutan zal je dit doen ervaren!DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1,2: Internationale vlucht naar Kathmandu

’s Morgens worden we in de luchthaven van Kathmandu hartelijk verwelkomd. Rustig toekomen in deze op eerste gezicht hectische maar toch wel heel charmante stad. We logeren in een stil en zeer stijlvol hotel met een mooie binnenplaats. Dit hotel is gebouwd in authentieke Nepalese stijl. Een ideale uitvalsbasis voor onze ontdekkingstocht naar het prachtige Patan ook wel ‘Stad der Schoonheid’ genoemd. De schitterende antieke architectuur, de vriendelijke bevolking en de nauwe straatjes dompelen ons onmiddellijk onder in de charme van deze Oosterse stad.


Dag 3: Op ontdekking in Kathmandu

Na een heerlijk ontbijt gaan we voor een intense beleving bij Pashupatinath, het Nepalese Varanasi waar de Hindoes samenkomen voor de lijkverbranding. De Pashupatinath tempel is één van de belangrijkste Hindoetempels in Azië. Rijen pelgrims geven offers langs de oevers van de Bagmati rivier. Van hieruit maken we een wandeling richting Bodnath, de stoepa van Boeddha. Bodnath is zowat de voornaamste boeddhistische trekpleister van de Kathmandu-vallei. De prachtige stoepa, boeddhistisch heiligdom, is het symbool van het Boeddhistische Nepal.


Dag 4: Naar Shangri-La, genietend van een mooie vlucht over de Himalaya

We nemen een internationale vlucht naar Bhutan. Op heldere dagen zijn de zichten op de hoge Himalaya tijdens deze vlucht overweldigend, o.a. op de Mount Everest. Bij aankomst rijden we door naar Thimpu langs de Pa Chu en Wang Chu rivieren naar onze eerste thuishaven. Hier kijkt Boeddha over de uitgestrekte Thimpu-vallei. We doen onze eerste indrukken op.
‘s Avonds zijn we te gast in een hedendaagse kunstgalerij. Inspirerend! We snuiven er ook de sfeer op, op de lokale boerenmarkt. Het is hier gezellig vertoeven.


Dag 5: Naar Punakha

Vandaag rijden we 3,5u naar Punakha via de Dochu La Pass (3050m) waar we op een heldere dag een panoramisch zicht hebben over de imposante Himalaya. Punakha, was de voormalige hoofdstad van Bhutan, gelegen in een subtropische vallei. We maken er mooie wandelingen door rijstvelden tot aan de Khamsum Yulley tempel boven op een heuvel. Via een oud pad, naast de rivier, door akkers, weides en het dorp Sonagasa tot aan Punakha Dzong (2u).


Dag 6: Op ontdekking in de Punakha vallei

In de voormiddag gaan we raften (6km - 3u) op de Mochhu rivier langs velden en koninklijke paleizen (niveau: gemakkelijk tot middelmatig en is goed voor beginners). We zoeken naar de Mahseer vis die hier terug te vinden is. Deze vissoort kan tot 3 meter lang worden en wordt soms ook de Indiase zalm genoemd daar deze zwemt naar de frisse rivieren in de Himalaya om er zich voor te planten.
Als we nabij de Punakha dzong komen zien we aan de rechterkant het oude huis van Changi-bum Galem uit 1637 en een tragische liefdesgeschiedenis kent van Changi-bumi Galem & Gasa Lamai Singye (Bhutanese Romeo-Juliette).
In de namiddag gaan we op ontdekking naar de dorpen Talo en Nobgang en bezoeken het ouderlijk huis van de ‘Queen mother’ van Bhutan. We genieten van een picknick in deze prachtige omgeving. Van hieruit wandelen we verder naar Yongu en de dorpsschool Logodama. We genieten van een prachtig uitzicht op de Punakha Dzong bij een kopje thee en heerlijke lokale vruchten. Daarna wandelen we naar de Punakha Dzong (fort) uit 1637. De Punakha Dzong is een van de prachtigste forten van Bhutan.


Dag 7: Het spirituele Kyichu Lhakhang in Paro

Na een vroeg ontbijt gaan we terug naar Paro. Aangekomen in Paro bezoeken we er het spirituele KyichuLhakhang, één van de oudste tempels van Bhutan uit de 7e eeuw. In de late namiddag bezoeken we een lokale Bhutanese boerderij waar we de nationale sport, boogschieten, kunnen bewonderen en eens uitproberen.


Dag 8: De weg is stijl naar het Tijgersnest

Het Taktshangklooster is tegen een steile rots gebouwd, 700 meter boven de vallei van Paro, op ruim 3000 meter hoogte. Guru Rinpoche, een zeer waardevol boeddhistische leraar, vloog volgens de legende op de rug van een tijger hier naartoe om demonen te temmen. Een prachtige wandeling brengt ons naar deze zeer mystieke plaats, het tijgernest genoemd. De weg is erg steil. Het lijkt alsof we tegen de wand op moeten klimmen. Wat een beleving!
Na deze pittige tocht genieten we des te meer van ons heerlijk verblijf en hebben we een ‘hotstone’ bad onder de sterrenhemel meer dan verdient.


Dag 9: Onze vlucht naar Kathmandu

We maken ons klaar voor vertrek vanuit dit zeer innemende land terug naar Nepal, Kathmandu. We gaan op ontdekking in Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie Koningssteden van de Kathmandu vallei. Hier wanen we ons in het decor van een film : vrouwen in prachtige sari’s, houtsnijwerkers, pottenbakkers, smalle steegjes, indrukwekkende tempels, een offerfeest, muzikanten.

’s Avonds genieten we van een heerlijk afscheidsdiner op een onvergetelijke locatie.
We frissen ons op voor vertrek en worden naar de luchthaven gebracht voor onze internationale vlucht huiswaarts


Dag 10 : 'Home sweet home'

LOGIES


In Kathmandu logeren we in de zeer mooie historische site van Patan. Onze logies zijn volledig gebouwd in de zeer mooie traditionele Nepalese bouwstijl. De nachten in Bhutan zijn wel uitgekozen voor hun comfort, ligging, sfeer en authenticiteit. De laatste nacht in Kathmandu laten we ons heerlijk verwennen in een heel fijn hotel. Puur genieten!STORYTELLING


Hartelijke, Engelstalige storyteller Lama Losang in Nepal tezamen met een Bhutanese anubhuti gids in Bhutan.