HET ANUBHUTI TEAM

Het anubhuti-team is samengesteld uit

een verzameling toegewijde reislustigen, elk uniek met hun eigen, bijzondere talenten.

Ze nemen je mee op reis in hoofd, hart en werkelijkheidde anubhuti-reisfactorij


Hier worden de anubhuti-reizen ontworpen, uitgestippeld, geproefd, beleefd & gecultiveerd.

Vervolgens met zorg geprogrammeerd & gevisualiseerd.

HELGA PEETERS

Bezielster en bedrijfsleidster van anubhuti

Helga's heerlijke ontdekkingen door jarenlang reizen, door te hebben gewoond in de Himalaya en het intense contact met de lokale bevolking vormen de ingrediënten van de voor jou, door haar, gecreëerde anubhuti reizen. Helga bouwt zelf steeds verder aan een brug tussen verschillende culturen door haar betrokkenheid bij een regio in al zijn facetten en verscheidenheid. Haar filosofie is om haar gasten een echte 'inside view' aan te reiken en de authentieke ervaring  te laten voelen door haar passie voor kunst, cultuur en het lokale te delen. Ze draagt het Oosten in haar hart en is een reischoreograaf ‘pur sang’. Voor haar is het creëren van een reis net als het maken van een choreografie waarbij elke stap deel is van het verhaal dat ze wil brengen. Een esthetische expressie voor de reizigers van anubhuti. 

JOKE AMEEL

Aanspreekpunt

Joke is je aanspreekpunt op onze reisfactorij.  Zij is een schakel om je mee een fijne reisbeleving te bezorgen. Met zorg en aandacht neemt ze de opvolging van je reisdossier op zich van a tot z.

Op Joke kan je rekenen!

EVA CRAENHALS

Vormgever

Met beeld, vorm & kleur is Eva de schakel die je met know how en enthousiasme onmiddelijk in anubhuti-sfeer brengt.

PRATAP BHATI SINGH

Operatie in India & de Himalaya

Pratap is sinds meer dan 6 jaar onze zeer loyale Indische medewerker.  Achter de schermen zorgt hij er voor dat elke anubhuti reiziger zich goed  voelt.

de storytellers


Verhalen hebben een verbazingwekkende, verenigende charme.

Zij geven je de kans je te verbinden met de personages en dompelen je onder in de gecreëerde sfeer.
Onze gidsen zijn vertellers in hart en nieren en nemen je mee naar verrassende plekjes en gebeurtenissen.


WAT MAAKT ONZE STORYTELLERS ZO UNIEK ?


Hun passie voor de lokale cultuur en hun gedrevenheid om van je reis een droomreis te maken,

maakt onze storytellers zo bijzonder.
& dat je op hen kan rekenen als op een vriend(in).
Hun voortdurende zoektocht naar unieke plekjes met een bijzonder verhaal,

plekjes die passen in het verhaal dat anubhuti wilt brengen.

HELGA PEETERS

Bezielster van anubhuti.

Met passie voor het authentieke leven zoals het is, creëert ze de anubhuti reizen. Storyteller op de reizen in het Oosten.

‘Elke reis is opgebouwd rond een verhaal’ is haar mantra. Helga neemt je mee naar de juiste plek op het juiste moment. Een vroege ochtendwandeling als de stad nog slaapt, een theetje in een café dat alleen een echte ‘local’ kent, een kunstgalerij. Ze kiest er bewust voor meerdere dagen te vertoeven op plaatsen waar anderen aan voorbijlopen, verblijft in ongewone hotels en dompelt je graag onder in alle culinaire facetten van de regio. Haar artistieke queeste weeft ze doorheen haar reizen.

LAMA ANG LOSANG

Himalaya

Mindfulness en de kunst van het reizen hebben een zeer interessante verbinding. Lama Ven Ang Losang is een meester-onderzoeker en vertaler

van oude Tibetaanse teksten naar het Engels. Hij draagt het geluk uit ook buiten het klooster. Van nature uit een echte Sherpa, kent hij de bergen als geen ander en geniet hij ervan tijd door te brengen met mensen die op reis zijn. Lama Ven Ang Losang geeft teaching en maakt deel uit van ons mindfull programma in Nepal, ‘De Himalaya zoals het is’.

MARC BOONS

Zuid Afrika

Op 6 jarige leeftijd emigreerde Marc zijn familie naar Zuid-Afrika. Hij leerde er ‘sy eerste woorde Afrikaans’.  Wanneer Marc zijn familielater terugkeerde naar België, bleef zijn hart verlangen naar dit mooie land en hij verbleef er dan ook regelmatig o.a. voor zijn stages geneeskunde.  Marc blijft verbonden met dit fascinerende land, vol contrasten op gebied van natuur, bevolking, geschiedenis en politiek (apartheid voor en na).  Voeg daarbij de immer blauwe hemel en je hebt de perfecte match om ‘de wereld in 1’ te ontdekken.

KARINE BAHGDASARYAN

Armenië

Samen met haar man, een gewezen legerkolonel gidst Karine ons met veel passie door haar geboorteland. Haar liefde voor haar land werkt aanstekelijk. Ze laat ons kennismaken met een vriendelijk volk dat houdt van puur en heerlijk eten.

MAVLYAN

Kirgizië

Onze enthousiaste, Engelstalige ‘anubhuti’ storyteller Mavlyan vertelt je met veel trots over zijn vaderland Kirgizië, een land met uitgestrekte vlakten en ruige bergketens. Hij laat je kennismaken met de enorm gastvrije bevolking en vertelt honderduit over het nomadenleven van de herders. Hij laat je de mooiste plekken van dit bijzondere land ontdekken op een grappige, onderhoudende en originele manier.

ARPANA BHARGAVA

Rajasthan

Als mens en cultuur georiënteerd persoon is Arpana  spontaan, stopt ze graag op plekken waar ze reizigers nieuwe dingen kan laten doen en zien om zo te genieten van interactie met de locals. Tijdens een ‘anubhuti’-reis wil ze laten zien wat haar land te bieden heeft en wil ze haar passie met jou delen.

VALERIE BOONE

Japan

Ooit, in het land van de rijzende zon woonde een jong meisje. Ze werd verliefd. Op de stad. Op de bergen. Op het ruwe potwerk en de gepolijste omgangsvormen. 

In België toonde ze Japanse toeristen prachtige steden, daarna verhuisde ze heen en weer naar tropisch Indonesië. Familie en vrienden kreeg ze al warm voor het land waar ze haar hart verloor, nu jullie nog?

SOFIE REMMERY

Taiwan

Sofie verbleef voor haar studies sinologie een half jaar in Taiwan. Op dezelfde oppervlakte van België vond ze er meer inwoners, bevolkingsgroepen, culturen en reliëfvormen dan op elke andere plek waar ze ooit kwam. Ze werd verliefd op het eiland met zoveel variëteit. De natuur is er overweldigend en rustgevend tegelijk, de steden flitsend en proper, z’n ‘kleine knabbels’ overheerlijk, kortom een onterecht onbekende bestemming.  Tijdens de studies nam ze zich voor om ooit nog terug te keren. Vandaag is ze daar klaar voor, en ze wil jullie graag meenemen naar het land van nightmarkets en natuurparken.

JONAS VANREUSEL

Mexico

Jonas voelde al op jonge leeftijd dat België hem te klein was. Zijn studies als irrigatie-ingenieur en cultureel antropoloog brachten hem naar projecten in Ecuador en Mexico. Het was daar, in 1999, dat hij zijn hart verloor aan de Mexicaanse cultuur en levensstijl. Na enkele jaren terug in België, en een cursus culturele geschiedenis aldaar, greep hij het aanbod aan om deeltijds als architectuurgids in Brussel te werken. Dat beviel hem zo, dat hij prompt naar zijn oude liefde Mexico verhuisde, om daar erkend te worden als reisgids. Sinds 2009 heeft hij heel het land doorkruist, steeds op zoek naar oude culturen en weinig betreden paden. Moeiteloos weet hij zijn passie voor zijn nieuwe thuisland te delen.

KATLEEN BRUSSELMANS

Zuid-Afrika

Katleen Brusselmans is geboren met ‘mzansi’ vibes voor de Zuid-Afrikaanse regenboognatie. Het is die mix van optimisme, positivisme, creativiteit, kunst en ritme dat haar telkens zoveel energie geeft. Katleen is een storyteller ‘pur sang’: Geef haar urban jungles en rural landscapes, de gewoontes van de fauna in de natuurparken, het exotisme van de flora of de levendigheid van deze jonge democratie. Katleen is ook sociologe van opleiding, geeft les aan anderstalige nieuwkomers en maakt af en toe een film.

MARIE-AMELIE DE POTTER

Japan

Marie-Amélie de Potter is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door Japan en de Oosterse wijsheid. Zij is Japanologe, life-coach en yoga-instructor en neemt je graag mee naar het land van de rijzende zon. De reis is een zintuiglijke beleving, waar niet alleen esthetiek maar ook yoga, qi-qong, meditatie en reflectie in de natuur centraal staan. 

BARBARA DOLMAN

Mexico

Barbara is een cultureel antropoloog. Tijdens een reis door Midden Amerika bezoekt ze het kleurrijke San Cristóbal in het zuiden van Mexico. Zij voelt zich gelijk thuis in dit prachtige berggebied. Zij keert terug en werkt 12 jaar bij een mensenrechtenorganisatie, met de inheemse bevolking. Tijdens de bezoeken aan de lokale gemeenschappen leert zij ontelbare verhalen kennen, van onrecht, maar vooral van hoop, strijd, cultuur, trots, solidariteit, kracht en waardigheid. Het verblijf in de gemeenschappen laten haar zien wat gastvrijheid en familie voor de Mexicaanse bevolking betekenen. Ze ontvangt voor de mensenrechtenorganisatie mensen uit meer dan dertig landen die vrijwillig voor de mensenrechtenorganisatie in lokale gemeenschappen mee werken. Het verbinden van mensen uit verschillende werelden is haar passie. 

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved